Sand, sand och… helt plötsligt hav

Vill man få lite känsla av en sandöken men inte har vägarna förbi Sahara (eller andra öknar av liknande beskaffenhet) utan istället är på, låt säga, Gran Canaria (?) bör man absolut besöka sanddynerna vid Mas Palomas.

Vi hade fått mer eller mindre stränga förmaningar om att besöka området och eftersom vi gärna gör som vi blir tillsagda, tog vi en taxi dit. I taxin fick vi också en snabbgenomgång om den Kanariska poliskårens organisation och varför den (inte) fungerade som den gjorde av den pratglade chauffören. Väl framme fick vi, till sonens oförställda glädje, se en polispatrull; sådant är alltid spännande. Lite knepigare var det kanske att förklara varför den djupt ångerfulle yngling som polisen lagt vantarna på, satt där i bara fillingarna. Det kunde jag inte heller förklara eller lista ut, så vi fick helt enkelt begrunda faktum och tyst konstatera att det bästa är att inte bli gripen alls. Kläder eller ej.

Sanden då? Jo, den var där och det var en häftig upplevelse att se dessa dyner och vi förstår uppmaningarna vi fick. Känslan att titta ut över dynerna gjorde att man tänkte sig att de skulle fortgå i all oändlighet, men så dyker havet upp. Den fina sandstrand som löper längs havet, hade solstolsområden med kiosker och toaletter utspridda med jämna mellanrum.

Nu till bilderna; här är ett par exempel och resten hittar ni som vanligt på min Flickrsida.

Vi hörs!

Annonser

Om Fotograf Hildingsson

Lärare, småbarnspappa och fotograf Jag har i många år varit intresserad av fotografi men äntligen bestämt mig för att satsa lite mer.
Det här inlägget postades i Gran Canaria, Mas Palomas. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s